Energetikai tanúsítvány
szombathelyi ingatlanokra

Vállaljuk energetikai tanúsítványok készítését Szombathelyen és 50 km-es körzetében!

ÁRAK

Energetikai tanúsítvány készítése

Az energetikai tanúsítvány egy mérnök által készített értékelés, amely az épület energiahatékonyságát jellemzi. A szakvélemény rendeletben meghatározott tartalommal és módon készül, ezáltal biztosított, hogy független a szakember személyes véleményétől, és attól is, hogy melyik cég készíti el. A tanúsítás a vevő tájékoztatását segíti, és minden esetben rendelkezni kell vele, ha az ingatlant eladják. A dokumentum 5 évig érvényes a kiállítástól számítva, feltéve hogy az épületet nem alakítják át ez idő alatt. Az elérhető osztályokat rendelet határozza meg.

Szombathelyen és közelében

Szombathely tanúsítói szolgáltatásunk központja, 50 km-es körzetben tudjuk vállalni a tanúsítási munkákat. Rendszeresen dolgozunk Kőszegen, Sárváron, Körmenden. Szombathelyen leginkább családi lakóházakat és társasházi lakásokat tanúsítunk, de felkészülten vállalkozunk kereskedelmi, ipari épületek minősítésére is.

AA az energetikai tanúsítványban

Kötelező

  • adásvétel esetén
  • bérbeadás esetén
  • használatbavételhez
  • energetikai korszerűsítési pályázatokhoz

Milyen ingatlanokra nem kötelező?

  • 50 m²-nél kisebb alapterületű különálló családi házakra;
  • nyaralókra, felvonulási épületekre, sátorszerkezetekre;
  • vallási, hitéleti épületre;
  • egyes mezőgazdasági vagy műhely rendeltetésű építményekre;
  • a használatbavételi engedélyezést megelőző eladás esetén;
  • ha az ingatlanban már résztulajdonnal rendelkező tulajdonos vesz további tulajdonrészt.

Szombathelyi árak

Az árak a hiteles energetikai tanúsítvány Szombathelyen érvényes teljes díját jelentik, nincs rejtett költség, minden díjtételt tartalmaznak.

Kiszállás
Felmérés
Mérnöki munka
Hitelesítés, HET szám
Igény szerint postázás

Lakásokra

0-90 m² között
20 000  Ft

Házakra

0-90 m² között
23 000  Ft

Hiteles, szakszerű energetikai tanúsítványt kap

A Hiteles Energetikai Tanúsítvány (rövidítve HET) kinézetét, tartalmát jogszabály határozza meg, az elkészítés során minden vonatkozó előírást betartunk. A HET szám a dokumentum első oldalán olvasható egyedi azonosító sorszámot jelenti. Ez a szám igazolja a tanúsítvány eredetiségét. Mivel a számot a hatósági üzemeltetésű nyilvántartás (OÉNY) adja hozzá a tanúsítványhoz, így segítségével minden dokumentum egyértelműen azonosítható, hamisításra nincs lehetőség.

Helyszíni felméréssel

A szolgáltatás tartalmazza az ingatlan helyszíni felmérését, és ehhez kapcsolódóan a szombathelyi kiszállást. Felmérést kötelező végezni, e nélkül nem adható ki hiteles energetikai tanúsítvány.

HET számmal

A HET számra szüksége lesz az ügyvédnek legkésőbb az adásvételi szerződés aláírásáig. Amint elkészült a szakvélemény, átküldjük Önnek a számot e-mailben vagy SMS-ben, így biztosan nem lesz késlekedés.

Hitelesen

Az elkészült energetikai tanúsítvány hiteles, így mindenhol és mindenki elfogadja, legyen szó bármely hivatalról, hatóságról, vagy ügyvédről, biztos lehet benne, hogy nem lesz fennakadás.