Energetikai tanúsítvány
szombathelyi ingatlanokra

Vállaljuk energetikai tanúsítványok készítését Szombathelyen és 50 km-es körzetében!

ÁRAK

Energetikai tanúsítvány készítése

Az energetikai tanúsítvány egy mérnök által készített értékelés, amely az épület energiahatékonyságát jellemzi. A szakvélemény rendeletben meghatározott tartalommal és módon készül, ezáltal biztosított, hogy független a szakember személyes véleményétől, és attól is, hogy melyik cég készíti el. A tanúsítás a vevő tájékoztatását segíti, és minden esetben rendelkezni kell vele, ha az ingatlant eladják. A dokumentum 10 évig érvényes a kiállítástól számítva, feltéve hogy az épületet nem alakítják át ez idő alatt. Az elérhető osztályokat rendelet határozza meg.

Szombathelyen és közelében

Szombathely tanúsítói szolgáltatásunk központja, 50 km-es körzetben tudjuk vállalni a tanúsítási munkákat. Rendszeresen dolgozunk Kőszegen, Sárváron, Körmenden. Szombathelyen leginkább családi lakóházakat és társasházi lakásokat tanúsítunk, de felkészülten vállalkozunk kereskedelmi, ipari épületek minősítésére is.

AA az energetikai tanúsítványban

Kötelező

  • adásvétel esetén
  • bérbeadás esetén
  • használatbavételhez
  • energetikai korszerűsítési pályázatokhoz

Milyen ingatlanokra nem kötelező?

  • 50 m²-nél kisebb alapterületű különálló családi házakra;
  • nyaralókra, felvonulási épületekre, sátorszerkezetekre;
  • vallási, hitéleti épületre;
  • egyes mezőgazdasági vagy műhely rendeltetésű építményekre;
  • a használatbavételi engedélyezést megelőző eladás esetén;
  • ha az ingatlanban már résztulajdonnal rendelkező tulajdonos vesz további tulajdonrészt.

Szombathelyi árak

Az árak az adásvételhez szükséges hiteles energetikai tanúsítvány Szombathelyen érvényes teljes díját jelentik, nincs rejtett költség, minden díjtételt tartalmaznak.

Kiszállás
Felmérés
Mérnöki munka
Hitelesítés, HET szám
Igény szerint postázás

Lakásokra

0-90 m² között
15 000  Ft

Házakra

0-90 m² között
18 000  Ft

Hiteles, szakszerű energetikai tanúsítványt kap

A Hiteles Energetikai Tanúsítvány (rövidítve HET) kinézetét, tartalmát jogszabály határozza meg, az elkészítés során minden vonatkozó előírást betartunk. A HET szám a dokumentum első oldalán olvasható egyedi azonosító sorszámot jelenti. Ez a szám igazolja a tanúsítvány eredetiségét. Mivel a számot a hatósági üzemeltetésű nyilvántartás (OÉNY) adja hozzá a tanúsítványhoz, így segítségével minden dokumentum egyértelműen azonosítható, hamisításra nincs lehetőség.

Helyszíni felméréssel

A szolgáltatás tartalmazza az ingatlan helyszíni felmérését, és ehhez kapcsolódóan a szombathelyi kiszállást. Felmérést kötelező végezni, e nélkül nem adható ki hiteles energetikai tanúsítvány.

HET számmal

A HET számra szüksége lesz az ügyvédnek legkésőbb az adásvételi szerződés aláírásáig. Amint elkészült a szakvélemény, átküldjük Önnek a számot e-mailben vagy SMS-ben, így biztosan nem lesz késlekedés.

Hitelesen

Az elkészült energetikai tanúsítvány hiteles, így mindenhol és mindenki elfogadja, legyen szó bármely hivatalról, hatóságról, vagy ügyvédről, biztos lehet benne, hogy nem lesz fennakadás.